Hantverkaregatan

Hantverkaregatan

Biography

Hantverkaregatan vid S:t Knuts torg i juni år 2005 i Malmö. Sverige. Morgan har ett kontor. Han känner inte Andi. Men han känner <a href="http://www.on-axis.com/artists/sam"_blank">Sam. Sam känner både Morgan och Andi. Andi känner Sam tillbaks. Man kan säga att de känner varandra. Efter en MFF-match hälsar Sam och Andi på i Morgans kontor. I källaren står Sams elorgel, Viggen. Dom börjar snacka musik. Leker lite. Jammar.

Ett par kvällar senare är Sam och Andi fulla. Dom står i Sams studio 3,5 på Värnhemstorget och får för sig att göra en låt på svenska. Något ingen av dem tidigare har gjort. Dom gör det. Och det låter bra. Dagen efter hör Morgan resultatet och säger att han vill lägga basen. Men en bas. Det får han. Och plötsligt låter det ännu bättre.

Låten heter Allt du aldrig gör (innan du dör).

Åtta år senare har Hantverkaregatan tillverkat ett tiotal låtar. Alla på svenska och med en unik blandning av spoken word/hip hop och pop. Dom vet att de var pionjärer. Dom vet att all flummig hip pop som släppts på svenska efter 2005 låter som dem, men kan inget annat än beklaga att barn och utlandsflyttar och egna karriärer satt käppar i hjulen för att ge ut sina alster.

Men inte längre. Nu finns det inga ursäkter.

Det här är Hantverkaregatan.

Releases

Hantverkaregatan - Allt du aldrig gör (innan du dör)


Facebook|Instagram|Soundcloud|Spotify|Twitter|Youtube
© 1999-2020 On-Axis Recordings, All Rights Reserved.