Follow Him The End of The Desert - The Devil Particle

Follow Him The End of The Desert - The Devil Particle

Mycket kan sägas om Follow Him to the End Of the Desert ... Kärt barn har många namn -Hillbillys kallar honom för "Vargrapparen". Varghatarna kallar honom "Rapparen", etc. Vad man egentligen kan säga om honom är att han är ett anti-homofobiskt, anti-sexistiskt, anarkistiskt och veganskt svart hardcore-moln på den svenska hiphop-himlen. Eller att han alltid är maskerad eller att han är mer punk än hiphop. Eller att han till och med under åtal behövt försvara sina aktioner i rättvisans salar. Att han förmodligen är den enda hiphop-artist som blivit omskriven av Jan Guillou.

"Bilden på en mördad vargjägare omgiven av djurvänner med terroristmasker och påkar passar som hand i handske till jägarorganisationernas propaganda att alla ”vargkramare” är galningar. Djurvännernas/jakthatarnas försök att sabotera vargjakten i Dalarna med fyrverkerier är av ungefär samma karaktär." / Jan Guillou

The Devil Particle är ett resultat av en flytt till den Jämtländska landsbygden och många timmars pendlande till jobb genom det jämtländska landskapet tillsammans med beats, penna och skrivblock. Skivan är en konceptskiva på temat ”det undermedvetna”. Soundet är nytt och hans kanske mest kompletta hittills, vilket är ett medvetet och omedvetet val av Follow Him… eftersom han inte vill fastna i en musikfålla men också ett sound som tilltalat honom genom att passa in i hans nya omgivning. Den by som han nu kallar sitt hem har 125 innevånare och det visade sig snabbt att en av dem också var en rappare vid namn ”Kuda”. Vilket resulterat i ett naturligt samarbete och en vänskap som också hjälpt att slutföra kreativa processen för skivan. Artworken gjordes också av hemmapojken Sam Persson. More to come!

Spotify

iTunes


Facebook|Instagram|Soundcloud|Spotify|Twitter|Youtube
© 1999-2018 On-Axis Recordings, All Rights Reserved.