efrik

26 Feb '14 Dödfödd - Prolog (Saga Aeterna 1/5)

Dödfödds svit "Saga Aeterna" är ett konceptalbum i fem delar, som spänner över fem ep:s, som fem kapitel. Konceptalbum finns som bekant i två former, antingen kan de följa en återgiven berättelse eller så följer musiken en specifik idé. I Saga Aeternas fall handlar det om en specifik idé, som förmedlas i introt till den första ep:n i sviten; Prolog.

Prolog sätter tonen till vad som kommer följa, anger en känsla om vilken typ av samhälle som människor föds in, lever i och dör i idag. Det är musik om ett oroligt samhälle, som inte ännu vet vilken fot det vill stå i idag. Musik om att kämpa med sig själv och mot andra, om att vägra ge upp, att misslyckas och resa sig igen. Det handlar om att leva i ett allt mer repressivt samhälle, som bejakar diskriminering och segregation. Prolog är en spegling av detta samhälle.

Ep:n, som med ett undantag, är producerad av Dödfödd själv, är en tumultartad upplevelse med ödesmättade betraktelser över lika blytunga som egensinniga beats. Samtidigt är den en uppdaterad hyllning till den typ av många gånger kaotiska hiphop som Dödfödd själv vuxit upp till, i slutet av 1980-talet och början av 90-talet. En typ av hiphop som i sig själv signalerade en subversiv stil, som inte längre produceras i större grad.

Saga Aeterna är en unik albumserie som representerar över tre decennium, som handlar om allt detta och mycket mer. Prolog är första delen. Början till slutet.

Lyssna in plattan på Spotify eller hooka den direkt på iTunes.


Latest releases

Östblockarn - Smuts 5Östblockarn - ÖB OPSkuggan av Svampen - Måste dra (Really Gotta Go Remix)Östblockarn - PizzaEfrik - Zebra DubKung Groda & Drrock - XFollow Him The End of The Desert - PurgatorySam - Throwback Thursday Feat. WenÖstblockarn - Bosspelare Feat. Jas The CatFollow Him To The End of The Desert - The Devil Particle


Top releases

Follow Him To The End of The Desert - The Devil ParticleSkuggan Av Svampen - VesuvionÖstblockarn - Smuts 4OP - MetaFysikDjurparken & Skuggan av Svampen - 599 33Skuggan av Svampen - Stackars digSkuggan av Svampen - Sveriges hoppsanÖstblockarn - Gammalt Smuts 1Fubbik - KärlekskassettFubbik - Cirkus SorgenfriÖstblockarn - Gammalt Smuts 2