Öppenhjärna - Öppenhjärna

Öppenhjärna - Öppenhjärna

Öppenhjärna skapades runt 2003 och bestod av bandmedlemmarna Dödfödd & Format från det nu avsomnade Mat åt Far.

Deras första och enda album skapades när Göteborgskravallerna fortfarande var i färskt minne, när USA fundamentalt rekonstruerat sin utrikespolitik i sin paranoida terroristjakt och startat två invasionskrig. En orolig tid som knappast har klingat av än, tvärtom. Öppenhjärnas platta låter i dagens klimat mycket mer träffande för scenen idag än när den släpptes, då den förvisso blev väl mottagen av den rara skara som lyckades höra den, men i övrigt föll den för döva öron hos resten.

Dödfödds egensinniga produktioner utgör 12 av plattans 13 spår. Hela skivan fullkomligt sprakar i sitt kreativa mörker, och som lyssnare hittar man ständigt nya saker i ljudbilden. Texterna rör sig mellan att vara intensivt känsloladdade och biografiska. Låtlistan rör sig som en enda resa genom kollapsens landskap och blir slutligen en kommentar till samhället och de tider musiken skapades.

Det här är musik för en tid i upplösning. En skitig vision om en annan värld, en bättre värld, som behövde tiden för att hinna ikapp vad som skapades i en källare i Flogsta. ”Det här är det nya” är bland det sista som yttras på skivan, så rätt de hade, så här 10 år senare.

Spotify

iTunes

Stream


Facebook|Instagram|Soundcloud|Spotify|Twitter|Youtube
© 1999-2018 On-Axis Recordings, All Rights Reserved.