Östblockarn - Smuts 5

02 Aug '16 Östblockarn - Smuts 5

Den här artikeln ger dig användbara tips så att du slipper undra hur man gör? Den exakta typen av Smuts som kommer att avgöra vilken slags Smuts som är bäst att använda. Kom ihåg att agera snabbt när du väl upptäckt Smuts 5. Det är viktigt att du inte väntar innan du behandlar dig med den äkta smutsen ...

Dvs tiden är kommen för en av årets mest efterlängtade plattor från det tillbakalutade flowets mästare Östblockarn och Smuts 5!
Gästar gör i kronologisk ordning Jas the Cat, Onda, Pappa Larsz, OP, Kim Gambino, Mächy, Antabuz, DJ Khayos och Lina Mariah.

Alla låtar är inspelade och mixade av Östblockarn på ÖB-land 15-2016. Beatsen är producerade av Drrock utom 4 spår som är producerade av UB-1. Artwork av mr wtwdid.

Spotify

iTunes

▲ Etc.


Festivalex 6

26 Jul '16 Festivalex 6

Festivalex, antagligen en av Sveriges festaste festivaler, ett ideellt arrangemang som anordnas av Alexander Zikas minnesfond.
Skynda. Endast några biljetter kvar!

FREDAG:
19.00 Basplan, Vulvanas & Bac Nini
21.00 Dim Out
23.00 Djurparken
01.00 OP

LÖRDAG:
19.00 PSNC &. Niko Castigador
21.00 Modual
23.00 Tornet
01.00 Östblockarn

SÖNDAG
10.00 Chic et Bo

I DJ BÅSET:
DJ Pilas, Ziontist Sound, Danny Shoeface (Skattkistan), Jon Stinnerbom (Grupp 054), J Nordström (Grupp 054), Xangoson, Malice och Bjarne B.

KONFERENCIER:
Jackie Wonderful

Fler artister och DJs tillkommer ...

BILJETTER
Förköpspriset är 300kr (400kr om man köper på plats) och gratis för barn. Köper gör man enklast genom att SWISHA till 0735-266160 Eller genom att sätta in pengar på följande konto:1125 31 00314 NORDEA (Vid behov använd 1125 som clearingnr.)

OBS! Glöm inte att skriva ditt namn i meddelanderutan så vi vet vem köpet gäller. Du får en bekräftelse på facebook när pengarna kommit in.

Antalet biljetter är begränsat till 300.
Förköpet stänger Torsdag 28/7, 24:00

BOENDE
Slå upp tältet på vår softa camping

KOLEKTIVTRAFIK
Ta tåget till Höör. Där hämtar festivaltransporten upp er och tar er till området. Meddela bara i god tid när ni kommer.

Vid frågor ring Finn: 0735-266160


Östblockarn & OP

05 Jul '16 Östblockarn & OP

Smuts 5 ligger i luften och medans Tele2 arena är fylld till bredden av en massa riri-fans passar vi på att trycka ut den riktigt smutsiga skiten. Östblockarn och OP. Två av svensk hiphops största giganter som enbart gör det från känslan, där vi även kan avslöja att detta inte är det sista som vi kommer höra från denna duo. ÖBOP är producerad och mastrad av Drrock som är den stående arkitekten bakom ÖB's sound. Artwork gjord av den fenomenale wtwdid som även tidigare gjort omslaget till Kung Grodas Bubbel EP.

Tveka inte att ta reda på mer om varför vi tror att smuts är bra för alla barn, och hur vi som föräldrar kan uppmuntra dem att utforska livet och lära sig av sina erfarenheter. För varje gång de kommer hem med smuts vet du att de kommer hem med nya erfarenheter och mer förberedda för att ta sig an världen ...

Spotify

Etc.


Östblockarn & Jas the Cat Remix av drrock - Boss spelare

09 Jun '16 Östblockarn & Jas the Cat Remix av drrock - Boss spelare

Som en midsommardröm gör Drrock och NMRosta här en smutsig videoremix till den mycket stundande Smuts 5 som just nu är färdigopererad. Snart släpper vi datum för den efterlängtade första singeln med de båda giganterna OP och ÖB.

Stay tuned!


Kung Groda - Demotypgrej, teaser

12 Mar '16 Kung Groda - Demotypgrej, teaser

Eftersom there's a vår going on outside så släpper vi ut en teaser till Kung Grodas kommande video, Demotypgrej. Regisserad och producerad av Harry P.

Samt att vi även kan avslöja att en ny EP är i slutfasen och att datumen släpps inom kort.


Skuggan av Svampen - Måste dra (Really Gotta Go Remix)

08 Mar '16 Skuggan av Svampen - Måste dra (Really Gotta Go Remix)

Ett pockande äventyr, förnimmelsen av att gräset är grönare på andra sidan, eller den sura insikten att tjejen har stuckit med chefen och lämnat en med en trave räkningar och gonorré. Anledningarna till att ta sitt pick och pack och bara dra är många, och även temat i Skuggan av Svampens nya singel; "Måste dra (really gotta go remix)”. Originalversionen släpptes redan 2013 på albumet Stackars dig, men har här klätts i ny kostym av producenten Ponda Baba, även känd som Doctor Evazan. Singeln är en försmak av ett helt album med remixer som släpps i April under namnet ”Stackars dig - The Ponda Baba Files”. Med singeln kommer också en video som är inspelad våren 2015 i New Dehli med omnejd. Videon är endast filmad med iPhone och go pro kameror och är en dokumentär skildring av Skuggans själsliga resa genom Indien. ”Vi åkte dit för att finna oss själva. Det gjorde vi, och det i skepnaden av besvikelse och nederlag.” säger en representant för gruppen som vill förbli anonym.

Tune in!

Spotify
△ Etc.


Studiokanin mixar svenska grooves

29 Jan '16 Studiokanin mixar svenska grooves

Flera av oss är skivsamlare (dvs vinyl, kids) och vi har genom åren luftat ut skatter ur våra valv för att göra lite spetzial mixtapes. Denna gång är det Studiokanin som tar dig med på en resa genom obskyra svenska inspelningar där vi glider igenom alltifrån jazz till progg. Ett måste för den som har öronen med sig och gillar prasslig vinyl. Uteslutande från det svenska 60 och 70-talet.

Tune in!


Östblockarn - Pizza

24 Dec '15 Östblockarn - Pizza

Tomtefar ÖB levererar din Pizza lagomt till julbordet så vuxna som små blir nöjda och kan andas ut och vara säkra på att Smuts 5 kommer att droppas inom kort! Temat är solklart något som ligger Östblockarn varmt om hjärtat och där han ömt avhandlar sin pizzameny på det sättet som bara han kan..
Singeln är producerad av Östblockarns stående vapendragare, Drrock som är lite av arkitekten bakom ÖBs släpande beatshit sound.
Mastrad av Efrik samt artwork av David Särkimäki aka Pappa Larsz.

Fullängdaren är som vanligt matad med en hel del eminenta gäster som t.ex. OP, Onda och Mächy. Mer info inom kort..

Spotify
iTunes

Tune in!


Efrik - Zebra Dub

28 Aug '15 Efrik - Zebra Dub

Efrik började göra beats redan 1989, den tiden då man inte kunde göra musik på sin mammas data. Han har genom åren gjort mängder musik och släppt en hel del grejer under olika alias i såväl klassiska som o-klassiska medium. Vi fick nyligen loss lite tid för att rota runt lite i hans valv och vi hittade en gammal bubblig dubbig produktion från 2007 som nu släpps ut i det fria. Utöver detta så finns en beatskiva klar men ännu inte riktigt i sitt sammanhang. Samt några samarbeten som kommer till att presenteras inom sin tid. Tune in!

Spotify
iTunes


Kung Groda & Drrock - X EP

18 Aug '15 Kung Groda & Drrock - X EP

Under hösten 2014 inledde Kung Groda ett samarbete med Drrock vars suggestiva beats lämnade de tre medlemmarna omtöcknade och förvirrade med bara penna och papper. Resultatet blev en resa till outforskade inre marker dit solens strålar sällan når.

Arbetet med nästa EP är redan långt framskridet och är som de tidigare släppen egenproducerade, soundmässigt en uppföljare till Bubbel EP. Tune in!


Follow Him The End of The Desert - Purgatory

24 Jun '15 Follow Him The End of The Desert - Purgatory

Första officiella videon ute från FHTEOD's feta album The Devil Particle. Videon är filmad av honom själv i avklädd hemmiljö långt ovanför Dalälven någonstans i norra Sverige. Editerad och klippt av våran longtime homie DJ Lo-kut.

Lyssna in plattan i sin helhet på Spotify, eller andra digitala plattformar.


Sam - Throwback Thursday Feat. Wen

11 Jun '15 Sam - Throwback Thursday Feat. Wen

Hip hop-nostalgi och gamla dagars magi i ny låt med Sam och Wen.
Vi sidan om alla sina skivbolagsåtaganden, beatmakeriet och målandet jobbar On Axis' egna Sam som kreatör och illustratör på en reklambyrå i Malmö. I samband med ett uppdrag tillsammans med en annan byrå träffade Sam projektledaren, tillika hip hop-älskaren Jesper (aka Wen) som har rappat och skrivit texter sen tonåren.Efter att ha bondat kring låtskrivande, hip hop-klassiker och källor till inspiration kom idén om att testa att göra en låt ihop. Nostalgi och att se tillbaka på gamla dagars magi blev temat och eftersom diskussionen tog plats på en torsdag, blev den självklara titeln
Throwback thursday. Sam snickrade snabbt och rutinerat ihop en melodisk beat med en hook som för tankarna till Jurassic 5. #TBT-temat fortsatte och under en hel torsdag i maj sågs de två rapparna i Sams studio och skrev och spelade in. Efter mixning är nu låten klar att släppas, självklart också på en torsdag. Throwback thursday är Sams första släpp sedan 2012 då ”I did it man” kom ut. För Wen är låten det första han spelar in sedan 2006 och det första officiella släppet han gör.

Lyssna in den på Spotify.


Östblockarn - Bosspelare Feat. Jas The cat Videopremiär outta Smuts 5

29 May '15 Östblockarn - Bosspelare Feat. Jas The cat Videopremiär outta Smuts 5

Yo. Jo så är det! Det första officiella spåret från Östblockarns otroliga Smuts 5 har äntligen landat. Låt dig nu här vaggas in i detta tydliga sommartecken till duo av Bosspelare i form av en video regisserad NMRosta. Beatet är svarvat av UB-one, kuts av Starke Arvid och gästar gör Jas The Cat.

Onda, OP, Kim Gambino, Mächy, Pappa Larsz och Antabus är några av gästerna som kommer att dyka upp på den kommande plattan. Drrock & UB-one står för ca 50% var av produktionerna. Mer smutsig info inom kort!


Follow Him The End of The Desert - The Devil Particle

26 May '15 Follow Him The End of The Desert - The Devil Particle

Mycket kan sägas om Follow Him to the End Of the Desert ... Kärt barn har många namn -Hillbillys kallar honom för "Vargrapparen". Varghatarna kallar honom "Rapparen", etc. Vad man egentligen kan säga om honom är att han är ett anti-homofobiskt, anti-sexistiskt, anarkistiskt och veganskt svart hardcore-moln på den svenska hiphop-himlen. Eller att han alltid är maskerad eller att han är mer punk än hiphop. Eller att han till och med under åtal behövt försvara sina aktioner i rättvisans salar. Att han förmodligen är den enda hiphop-artist som blivit omskriven av Jan Guillou.

"Bilden på en mördad vargjägare omgiven av djurvänner med terroristmasker och påkar passar som hand i handske till jägarorganisationernas propaganda att alla ”vargkramare” är galningar. Djurvännernas/jakthatarnas försök att sabotera vargjakten i Dalarna med fyrverkerier är av ungefär samma karaktär."
/ Jan Guillou

The Devil Particle är ett resultat av en flytt till den Jämtländska landsbygden och många timmars pendlande till jobb genom det jämtländska landskapet tillsammans med beats, penna och skrivblock. Skivan är en konceptskiva på temat ”det undermedvetna”. Soundet är nytt och hans kanske mest kompletta hittills, vilket är ett medvetet och omedvetet val av Follow Him… eftersom han inte vill fastna i en musikfålla men också ett sound som tilltalat honom genom att passa in i hans nya omgivning. Den by som han nu kallar sitt hem har 125 innevånare och det visade sig snabbt att en av dem också var en rappare vid namn ”Kuda”. Vilket resulterat i ett naturligt samarbete och en vänskap som också hjälpt att slutföra kreativa processen för skivan. Artworken gjordes också av hemmapojken Sam Persson. More to come!

Spotify

iTunes


07 May '15 FHTEOD teamar upp!

Follow Him To The End Of The Desert sluter till slut upp med familjen! Han har genom åren alltid varit i utkanten av våran sfär och bl.a. tidigare haft samarbeten med Seamus, Efrik och Skuggan Av Svampen.

Nu är FHTEOD albumaktuell med The Devil Particle nu den 26 maj och vi inleder samarbetet med en sjukt fet trailer som en liten teaser från plattan signerad Harry P.

Mer info kommer inom kort!


OP - Metafysik

27 Jan '15 OP - Metafysik

OP är ensamvargen som insåg att musiken han skapade även tilltalar andra - inte bara honom själv. Uppdraget klarnade därför i hans sinne. Han måste upplysa mänskligheten om dess verklighet! Illusioner i denna värld leder oss vilsna och vi hamnar ur fokus … Operatör OP är här för att visa vägen som du som individ själv måste gå.

Vi presenterar stolt årets första fullängdare & debutplatta OP - Metafysik! Merparten av albumet är producerat av han själv. Den släpps digitalt på alla plattformer och om intresset är gott: även som vinyl inom en snar framtid. OPs nästa stora projekt väntas senare under 2015 och ett par intressanta samarbeten på vägen.

Spotify
iTunes
Deezer


Östblockarn - Kasslerklyvarn från Kasslervania - Video

16 Jan '15 Östblockarn - Kasslerklyvarn från Kasslervania - Video

Vi inleder 2015 som det inte fanns någon morgondag med årets video från Dr Kassler, igen. Animerad och redigerad av Östblockarns stående visuelle direktör NMRosta. Som jobbar classy i Amigamiljö (Kiddy rappers, ni får googla). Beatet är konstruerat av StarkeArvid.

Utöver denna klenod så jobbar vi just nu för fullt med Smuts 5. Där vi som vanligt finner en hel del eminenta gäster som t.ex. OP, Onda, Jas the Cat, BIM, Pappa Larsz, Kim gambino, Antabus, osv. Plattan kommer att fyras av under mars månad. Be aware!


OP - MeTaFySiK - Releasefest

12 Jan '15 OP - MeTaFySiK - Releasefest

Den 30:e januari brassar vi av en releasefest för OP's efterlängtade officiella debutplatta Metafysik! På Fyrtiotrean, Bergsunds Strand 43, Källarscenen i Hornstull, (mitt emot Judith & Bertil)
En kväll fylld av rap, knackiga livebeats och skivsamlande DJ's + gäster.

Första akten som kommer steppa upp på scenen earlybird, en ung kvinnlig debuterande talang som lägger det bätttre än 99% av de andra rapparna i landet lagom. Sen kommer Acid Arvid aka Your Planet is Next plocka fram sina maskiner för ett beatosande liveset. Aftonens lim kommer utgöras av amerikanen Jackie Wonderful som med episka mått kommer vara kvällens host.

OP's set kommer att tolkas från digital till analog genom projektioner från Per-olov Jernberg till Petter Nilsson som målar ut det live på scen under framträdandet. Kolla in Petters utställning.

21:00-03:00 Billig bar, inget rassel - Cash is Queen & King!

▲ Attenda releasefesten HÄR! (Annars kommer du inte in)


OP - Kickah Dähn!

15 Dec '14 OP - Kickah Dähn!

Det är med kärlek och denna post vi nu hälsar OP officiellt Välkommen till installationen som du just nu läser informationen!

Den första videon är nu tungt ute från OP's officiella debutplatta Metafysik - som kommer att släppas i januari 2015.


Östblockarn - Kasslerklyvarn från Kasslervania

18 Nov '14 Östblockarn - Kasslerklyvarn från Kasslervania

Boom pang krash! Vi släpper en ny singel från Östblockarn själv. Kasslerklyvarn från Kasslervania är den första i raden av ÖB's nya produktioner, som vanligt kommer han i precis rätt tid för att styra upp svensk hiphop när den behöver det som mest.

Spotify
iTunes

För att nämna några projekt som är i gång, bl.a. en platta som är reccad, klar och proddad av K-Burger som just nu ligger under mix. Sen är även planerna långt skridna inför Smuts 5. Där vi som vanligt har en gedigen gästlista som kommer droppas en bit fram längs vägen.


Kung Groda - Äkta

07 Nov '14 Kung Groda - Äkta


Vi skulle ha premiärat den imorgon...men eftersom våra mediapartners valde att inte uppmärksamma Kung Grodas Bubbel EP bjuder vi ut denna sjöfärd redan idag som om det inte fanns någon morgondag!

Inspelad på en färja mellan Tyskland och Sverige. Filmad och klippt av en kille som heter Eric Persson.


Kung Groda - Bubbel EP

21 Oct '14 Kung Groda - Bubbel EP

Andra varvet runt, fem nya spår och en ny medlem i Kung Groda kollektivet, text/rap poeten Nikki. Annars är det tillbaks till samma prassliga klassiska ljudkulisser och mångbottnade vardagsillustrationer signerat Studiokanin. Som tillsammans med gruppens överste styrman, veteranen Fubbik, Mortsoo och nytillkomna Nikki står för texterna som spretar, trängs och bubblar genom hela alstret..

Spotify

iTunes

△ Etc


Djurparken & Skuggan av Svampen - 599 33

07 Oct '14 Djurparken & Skuggan av Svampen - 599 33

Hur många rappare krävs det för att byta en glödlampa? Hur många dagar tar det att skriva och spela in en platta? Svaret på en av de frågorna är två.

Sex rappare och en musikproducent, spenderade en helg i en stuga på landet. Detta resulterade i åtta nyskrivna låtar och därmed var projektet ett faktum. Vi är nu väldigt glada att presentera frukten av denna överproduktiva helg. På ”599 33” gör Djurparken sin debut på den svenska rapscenen tillsammans med veteranerna från Skuggan av Svampen. ”599 33” bjuder på musik som tar ut svängarna med glimten i ögat och bjuder på allt ifrån klassiska rap vibbar till samhällskritik, trams och kärlek.

Plattan är producerad av LVRos, Anthon Johansson och Buju Anton (Sjukstugan). Skuggans egen Séamus aka Skamlös stod för röstmix, slutmix och mastring.

Spana in den på
Spotify eller iTunes, osv.

Droppa gärna förbi på releasefest med oss idag!


Fubbik - Kärlekassett

30 Sep '14 Fubbik - Kärlekassett

Prassel, rytm och lyrik. Dimman har lättat något på Fubbik's andra "officiella" soloprojekt. Skruvade tankar sedan "Cirkus Sorgenfri", har bytts mot självransakande iaktagelser av den kärlek som växer omkring oss i staden. Oaser vi själv bygger i varma vardagsrum och nära relationer.

"Kärlekskassett" är som namnet antyder, uppbyggt mer som ett blandband än sin föregångare, med gästproduktioner från både Max Avasoo (Kung Groda) och Efrik, även om Studiokanin som vanligt står för merparten av det rökiga loopbaserade soundet.

Förutom ett snart nytt EP-släpp tillsammans med Malme baserade "Kung Groda" kommer våran Fubbik -katalog, också inom en snar framtid kompleteras med en old school kassett under arbetsnamnet "Höghus" där vi samlat tidigare osläppta låtar, instrumentaler och poesi från 2000 och framåt.

Tunea in plattan på Spotify eller iTunes.


Spakur - Karta & Kompass

26 Sep '14 Spakur - Karta & Kompass

Fredag, vi slår till igen och blästar ut en fet bonus - en outtake från sessionerna till Da Elekshun Tape som inte hann med. En exklusiv dänga serverad av Spakur över en stenhård produktion signerad Dödfödd. Politisk hiphop när den är som bäst.


DET - Mixtape

19 Sep '14 DET - Mixtape

Idé och initiativtagare till Da Elekshun Tape är Dödfödd. Han är den av oss som alltid stått längst fram på barrikaderna och tydligt värnat om sina ideal.

Som alla vet har valet passerat, och precis som valet blir saker inte alltid som man tänkt sig. Idag blev tapet klart så vi släpper ut DET like it´s nowbody´s business.

Medverkande på mixtapet i kronologisk ordning är: Henry Bowers, Dödfödd, Efrik, OP, Löst Folk, Fubbik, Spakur, Jimi T Saint, R-Son Feat. Ayla Shatz, Poe Aslan, Obnoxiuz, Beastie, May Dar, Demirel, Quito.


Dödfödd - Att leva

01 Sep '14 Dödfödd - Att leva

Att Leva, den tredje plattan av fem i Dödfödds serie Saga Aeterna. Vi törs påstå att det inte finns någon annan motsvarighet till icke sellout överhuvudtaget på svensk mark. Han har haft samma sound och övertygelse textmässigt ända sedan han började på 90-talet.

Att leva som album är lika obevekligt som livet självt, som söker skildra det underbara kaos som ett liv innebär. Ett liv där man som människa ständigt måste kämpa för sin rätt, vara på sin vakt, parera fördomar, utnyttjas av ekonomiska krafter och tvingas konfrontera svår sorg, men samtidigt också upptäcka lyckan hos ett barn och skratta en del mellan alla sina prövningar. Att Leva gästas även av Henry Bowers, Spakur och Skivling.

Spotify

iTunes


Da Elekshun Tape - Henry Bowers - Gravity

21 Aug '14 Da Elekshun Tape - Henry Bowers - Gravity

Henry Bowers "Gravity" är den första låten ut från det kommande Da Elekshun Tape. Ett mixtape som samlar ett gäng artister med låtar om det kommande riksdagsvalet.
Beatet är producerat av Dödfödd och återfinns även på hans platta Prolog. Scratch lagd av Henrys stående följeslagare DJ Lo-kut.

Tapet kommer att släppas i samarbete med Kafgaotiska Inspelningar inom en mycket snar framtid..


Östblockarn - Original Oregano

08 Jul '14 Östblockarn - Original Oregano

Alla har vi fått vår beskärda del av kvistar, frön eller rent av oregano i påsen som enligt nån blanksvettig ungrare i en dunkel gränd skulle innehålla premium shit. Östblockarn däremot hymlar inte med innehållet i senaste bagen. Det är 100% Original Oregano, men en sniff räcker för att konstatera att det ÄR premium shit. En av ÖB's stående vapendragare Drrock står för den eminenta kryddningen på produktionerna som sticker i näsan av Pörkölt och Gulash toppat med en rejäl näve Oregano. Avancerad poesi eller skitsnack? You be the judge. Tillsammans med gäster som NMB, Pappa Larsz, Skivling och Björn Tänder på 9 kryddiga spår är Original Oregano inget mindre än en saftig Csabai i rövhålet på hela scenen. Slutsnackat.

Spotify

iTunes


Djurparken & Skuggan av Svampen - Stugan

17 Jun '14 Djurparken & Skuggan av Svampen - Stugan

Vi välkomnar Djurparken till crewet med denna video och singel, en collabo med Skuggan av Svampen!

Peppen var stor. Ett go' gäng nya och gamla vänner fick för sig att åka ut till en stuga under en helg för att göra musik.

De smällde up en lill-studio i lillstugan och en större i storstugan där demonproducenten Elefanton satt som fastklistrad i soffan hela helgen, eller låg, de få timmar han fick vila ögonen från skärmen. Efter tillräckligt många utsökta måltider från sin krigsveteran-kock Peter, otaliga lokala smuggelbärs och två soluppgångar satt de på åtta mer eller mindre färdiga låtar.

Allra flest beats stod LVRos för. Men även Buju Anton (Sjukstugan) och Elefanton fick med var sitt spår, varav den senare la en vers, lite stämmor, producerade och mixade alla åtta låtar från sin soffplats. Röstmix och mastring stod Séamus aka Skamlös för, som även var lyricist tillsammans med (brodern och tillika vapendragaren i Skuggan av Svampen) Skivling, Mus, Lexholm aka Munspel, Gränslös aka Flint Eastwood och Jesperado.

Utöver dessa låtar fullkomligt sprutade det ur dem akustiska sessions i köket, freestyles i farstun och country på berget. Som tur var hade de med sig världens softaste kameraman Wille som fångade en hel del på film.

Så håll tillgodo med vibben från denna första singel och video i väntan på hela skivan med planerat släpp sensommar/tidig höst 2014. Välkommen in i Stugan.

Tune in:

iTunes